Mange burde med fordel lave okklusionstræning. Der er en række fordele ved at lave okklusionstræning, og det er blevet videnskabeligt bevist. Den unikke del af okklusionstræning består i at lave hård styrke træning og udmatte musklerne uden at bruge tung belastning. Du vil altså kune udfordre dine muskler til det ypperste, uden at dine led og sener bliver belastet. Man kan lave okklusionstræning med næsten alle muskler. Køb dit okklusionsbånd idag og oplev effektiv muskelvækst.

Okklusionstræning til håndled og underarm

Okklusionstræning bruges typisk til de store muskelgrupper så som arme og ben. Men man kan sagtens lave okklusionstræning til håndled eller læg for den sags skyld. Grunden til at okklusionstræning til håndled er ret genialt, er at vores håndled er et meget kompleks led. Håndledet består af underarmsknoglen, spolebenet og 8 håndrodsknogler. Vha. mange små ledbånd er håndrodsknoglerne forbundet med hinanden. I sådan et led kan der nemt opstå skader, da det er forholdsvis skrøbeligt, og der vil nemt kunne danne sig inflammation (irritation) i ledet.

Skades forbygning eller genoptræning kræver styrketræning

For at træne sit håndled stærkt og undgå skader kræver det at musklerne og senevævet i underarmen og håndledet bliver udfordret og udmattet. Hvad gør man så? tunge håndvægte + et kompleks håndled? Hmm lyder som en dårlig idé. Okklusionstræning til håndledet ville være et meget bedre alternativ, da du med okklusionstræning vil opnå en meget effektiv muskelvækst og dermed stabilitet omkring håndledet, uden at skulle belaste dit i forvejen skrøbelige håndled med tung belastning.

Hvordan laver jeg okklusionstræning til håndledet i praksis?

Påsæt dine okklusionsbånd til arme lidt under din albue som vist på billedet nedenfor.

Okklusionstræning til håndled

Okklusionsbåndet til arme skal strammes “5/10” hvor 10 er det maksimalt strammest og 0 helt slap.

Relevante træningsøvelser – okklusionstræning til håndled:

Du kan lave rigtig mange gode øvelser for at styrke dit håndled, men vi vil her vise dig nogle populære træningsøvelser til håndledet, som vil matche kombinationen af okklusionstræning godt.

 

1. Håndledsbøj

håndledsbøj okklusionstræning til håndledhåndledsbøj okklusionstræning til håndled

 

2. Knæstøttende håndledsstræk

Håndledstræk okklusionstræning til håndled Håndledstræk okklusionstræning til håndled

 

3. Underarms udadrotation med elastik

Underarms udadrotation med elastik okklusionstræning til håndled Underarms udadrotation med elastik okklusionstræning til håndled